Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πήλιο Μουσεία - Τι δεν πρέπει να χάσετε

Στα χωριά του Πηλίου θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα Μουσεία. Σας παραθέτουμε τα κυριότερα παρακάτω:
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΛΥΠΤΗ ΝΙΚΟΛΑ (στον 1ο όροφο του κοινοτικού καταστήματος του ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ )
Το μουσείο φιλοξενεί μέρος των αντιπροσωπευτικότερων έργων του δημιουργού και σπουδαίου γλύπτη Νικόλα. Στεγάζεται στον 1ο όροφο του κοινοτικού καταστήματος της γενέτειράς του, του Αϊ Γιώργη Πηλίου.
22 μπρούτζινα ως επί τω πλείστον γλυπτά, όλα ολόσωμα πλην μιας κεφαλής του Χριστού και από αυτά τα 9 σε υπερφυσικό μέγεθος. Ιδιαίτερο, επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα χαρακτικά του Νικόλα, 13 ξυλογραφίες και 1 χαλκογραφία, καθώς και 16 μετάλλια. Σε δύο ξύλινες προθήκες ο επισκέπτης μπορεί να δει και να περιεργαστεί εργαλεία της δουλειάς, σχέδια, μήτρες χαρακτικών, όπως και χειρόγραφες επιστολές και προσωπικά αντικείμενα του διάσημου γλύπτη και χαράκτη.
Αη Γιώργης Πηλίου, τηλ. 24280-93100. Ώρες Λειτουργίας από 10:00-14:00  και 18:00-21:00 για την περίοδο από 1/7 - 15/9 καθημερινά πλην Τρίτης και από 15/9-30/5 κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες. Είσοδος ελεύθερη.
ΤΟΠΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΕΩΝ ΠΗΛΙΟΥ(στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού κτηρίου στις ΜΗΛΙΕΣ)
Στεγάζεται στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού κτηρίου Μηλεών. Στους χώρους του στεγάζονται τόσο λαογραφικά όσο και ιστορικά τεκμήρια της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού.
Στο χώρο υπάρχουν μεγάλα θεματικά πανό, με κατατοπιστικά κείμενα. Πλήθος φωτογραφιών και προσεκτικά επιλεγμένων αντικείμενων με σκοπό να παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον επισκέπτη η οποία ξεκινά από την αρχαιότητα,  τις μεγάλες ιστορικές στιγμές του χωριού, αλλά και την καθημερινή ζωή των κατοίκων του.
Η συνέχεια του άρθρου στο www.skroutzholidays.com 

Πήλιο - πως θα πάτε

Ο Νομός Μαγνησίας βρίσκεται ουσιαστικά στο κέντρο του κορμού της Ελλάδας και κατ' επέκταση η πόλη του Βόλου, το Πήλιο και οι Σποράδες είναι γενικά εύκολα προσβάσιμες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο να πάτε οδικώς, με λεωφορείο ΚΤΕΛ, Τραίνο, Πλοίο ή Αεροπλάνο. Παρακάτω σας παραθέτουμε όλες τις εναλλακτικές σας.
Οδικώς
Από Αθήνα για Βόλο, 320 χλμ. δηλαδή 3 ώρες και 50 λεπτά περίπου οδήγηση.
Από Θεσσαλονίκη για Βόλο. Εδώ έχετε να οδηγήσετε για συνολικά 217 χλμ δηλαδή το ταξίδι σας θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά.
Από Ηγουμενίτσα γιά Βόλο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τα περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση με τις παραπάνω πόλεις. Σύνολο 365 χλμ οδήγησης.
Λεωφορεία
Από Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ σε 4 ώρες και 30΄ (320 χλμ. ).
Από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο του ΚΤΕΛ σε 2 ώρες και 30΄(217 χλμ. ).
Από Πάτρα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Λαμία, Λάρισα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Δείτε εδώ όλα τα δρομολόγια.
Τραίνα
Από Αθήνα σιδηροδρομικώς με "INTERCITY" σε 5 ώρες. 
Από Θεσσαλονίκη σιδηροδρομικώς σε 3 ώρες και 30΄.
Δείτε εδώ όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ.
Πλοία
Η συνέχεια του άρθρου στο www.skroutzholidays.com