Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Πήλιο Μουσεία - Τι δεν πρέπει να χάσετε

Στα χωριά του Πηλίου θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα Μουσεία. Σας παραθέτουμε τα κυριότερα παρακάτω:
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΛΥΠΤΗ ΝΙΚΟΛΑ (στον 1ο όροφο του κοινοτικού καταστήματος του ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ )
Το μουσείο φιλοξενεί μέρος των αντιπροσωπευτικότερων έργων του δημιουργού και σπουδαίου γλύπτη Νικόλα. Στεγάζεται στον 1ο όροφο του κοινοτικού καταστήματος της γενέτειράς του, του Αϊ Γιώργη Πηλίου.
22 μπρούτζινα ως επί τω πλείστον γλυπτά, όλα ολόσωμα πλην μιας κεφαλής του Χριστού και από αυτά τα 9 σε υπερφυσικό μέγεθος. Ιδιαίτερο, επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα χαρακτικά του Νικόλα, 13 ξυλογραφίες και 1 χαλκογραφία, καθώς και 16 μετάλλια. Σε δύο ξύλινες προθήκες ο επισκέπτης μπορεί να δει και να περιεργαστεί εργαλεία της δουλειάς, σχέδια, μήτρες χαρακτικών, όπως και χειρόγραφες επιστολές και προσωπικά αντικείμενα του διάσημου γλύπτη και χαράκτη.
Αη Γιώργης Πηλίου, τηλ. 24280-93100. Ώρες Λειτουργίας από 10:00-14:00  και 18:00-21:00 για την περίοδο από 1/7 - 15/9 καθημερινά πλην Τρίτης και από 15/9-30/5 κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες. Είσοδος ελεύθερη.
ΤΟΠΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΕΩΝ ΠΗΛΙΟΥ(στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού κτηρίου στις ΜΗΛΙΕΣ)
Στεγάζεται στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού κτηρίου Μηλεών. Στους χώρους του στεγάζονται τόσο λαογραφικά όσο και ιστορικά τεκμήρια της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού.
Στο χώρο υπάρχουν μεγάλα θεματικά πανό, με κατατοπιστικά κείμενα. Πλήθος φωτογραφιών και προσεκτικά επιλεγμένων αντικείμενων με σκοπό να παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον επισκέπτη η οποία ξεκινά από την αρχαιότητα,  τις μεγάλες ιστορικές στιγμές του χωριού, αλλά και την καθημερινή ζωή των κατοίκων του.
Η συνέχεια του άρθρου στο www.skroutzholidays.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου