Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Αγία Λουκία Ξενοδοχεία

Εισαγωγή

Η Αγία Λουκία παραμένει ακόμα και σήμερα μία παρθένα περιοχή με καταπράσινα ηφαιστιογενή βουνά, όμορφες κοιλάδες, άγρια χλωρίδα και πολλά διάσπαρτα ψαροχώρια. Οι επιροές από την Γαλλική και Αγγλική επικυριαρχία είναι έντονες και ιδιαίτερα εμφανείς στην καθημερινότητα των ανθρώπων αλλά και στο ίδιο το νησί.

Η μουσικές είναι παντού και οι μυρωδιές ταξιδεύουν καθώς περπατάτε στο Marigot και το  Soufriere. Αγαπημένος προορισμός για όσους λατρεύουν τα ταξίδια με γιωτ καθώς και για γνωστές προσωπικότητες του jet-set. Η Αγία Λουκία προσφέρει ηφαιστιογενείς παραλίες, καταπράσινες εκτάσεις και έντονη νυχτερινή ζωή με limbo, jazz και rum punch


Πράγματα που πρέπει να κάνετε

Απολαύστε τη θάλασσα και την κατάξανθη αμμουδιά της ιδιαίτερα δημοφιλούς Reduit Beach ή την ησυχία του Marigot Bay, περιτριγυρισμένοι από μεταξένιους λόφους. Προσπαθήστε να εντοπίσετε φάλαινες στο Vigie Cove, ή κάντε κατάδυση κάτω από την επιφάνεια του Anse Chastanet. Εαν είστε έμπειρος surfer κάντε windsurfing στην Anse de Sables Bay, ενώ εαν είστε αρχάριος δοκιμάστε την παραλία Cas en Bas στο Gros Islet.

Εαν θέλετε ένα διάλειμα από την παραλία, κάντε θεραπευτικά λασπόλουτρα στο Soufriere, ανακαλύψτε το αγροτικό παρελθόν της Αγίας Λουκίας στο La Sikwe Historical Sugar Mill and Plantation η παρακολουθήστε πεταλούδες στο Maria Islands Nature Reserve.
Στην πρωτεύουσα, Castries, μπορείτε να απόθεμα επάνω σε καυτή σάλτσα, τα μπαχαρικά, και γλυκύτατος φρούτα και λαχανικά στην πολυσύχναστη λαϊκή αγορά ή να επαναφέρει την κεραμική, ξυλόγλυπτα και μεταξοτυπία κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα από τα καταστήματα κατά μήκος William Peter Boulevard και Bridge Street. Το κεφάλι στο Rodney Bay για πρωτότυπα έργα τέχνης και αντίκες εκτυπώσεις, και Soufriere για ενδύματα μπατίκ.

Νυχτερινή Ζωή και Διασκέδαση

 
Ξενοδοχεία και θέρετρα αποτελούν την ναυαρχίδα της τοπικής νυχτερινής ζωής, με τους DJs να παίζουν τα πάντα, από calypso, Soča και reggae,  hip-hop, Latin, και ροκ σε κλαμπ και ντισκοτέκ. Το ποτό ρέει άφθονο στο Marigot Bay όπου συνοστίζονται όλοι οι "σκαφάτοι", το βράδυ χορέψτε με τους jet-setters στα κλαμπ στην Castries. Νύχτες Παρασκευής πηγαίνετε στα εβδομαδιαία πάρτι που γίνονται στο δρόμο, όπου το ρούμι η reggae, και τα ψητά ψάρια δίνουν και πέρνουν. Το γλέντι στο Gros Islet και το Anse la Raye κρατάει πάντα μέχρι το πρωί.


Εστιατόρια και Φαγητό

 
Κρεόλ γεύσεις εμπνέει ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κουζίνας. Δοκιμάσετε τα παραδοσιακά πιάτα όπως τα πράσινα σύκα, τα ψάρια και σούπα callaloo μαζί με κάρυ και stews pepperpot. Τα φρέσκα τρόφιμα αφθονούν, από φρούτα όπως μάνγκο, παπάγια και καρύδες, και τα ψάρια, συμπεριλαμβανομένου του αστακού και μάρλιν. Δειπνήστε στην haute κουζίνα στηνCastries, ή μαζί με τους ντόπιους στο Dennery για Σάββατο βράδυ.


Για ξενοδοχεία στην Αγία Λουκία κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου